Momenteel werken wij aan onze webportal. Onze excuses voor het ongemak. Neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 20 88 582
Momenteel kan de prijs voor dit artikel niet worden getoond. Probeer het later nog eens of neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 - 20 88 582 of stuur een e-mail naar verkoop@mcb.nl
Dit product is momenteel niet leverbaar.

Lean Manufacturing: “Dankzij onze ondersteuning kunnen metaalbedrijven zich richten op hun kernactiviteit”

29-08-2017, Tags:Lean
Leonvanderheijden“Wij bepalen niet wat service is, dat bepaalt de klant. Vaak zijn ze zelf ook al bezig met lean, en vragen ons daarin mee te denken. Bijvoorbeeld of onze vrachtwagenchauffeur ook een stukje van hun interne logistiek over kan nemen.
” Leon van der Heijden en Ronald Lammers duiken bij MCB Direct in Hapert diep in de logistiek van hun klanten met hun MetaalTotaal Service. Hun manager René van Kemenade beschrijft de evolutie erachter: ”Vroeger zeiden we dat we geen staalhandel zijn maar dienstverlener. Tegenwoordig noemen klanten ons partner.”
Hoe is dat ooit begonnen?
“Jaren terug vroeg onze klant Philips Machinefabriek Acht of we het materiaal niet in de standaard zes meter lengte maar op maat gezaagd konden leveren. Op maat in de ‘Philips Normaalbakken’ met hun ordernummer erop. Dat was wel wennen, maar nu weten we niet beter. Inmiddels is maatwerk onze kernactiviteit.” 
“Later wilde een klant uit Helmond ook stoppen met zagen, omdat het ze teveel energie en geld kostte. Ze vroegen of wij niet alles gezaagd op maat wilden aanleveren. Hun eindklant kon de productie namelijk niet aan, en vroeg of zij niet méér konden ondersteunen bij de inkomende logistiek. En onze klant vroeg hetzelfde weer aan ons, zo is het echt begonnen met onze MetaalTotaal Service.” 
“We gingen waarachtig op een andere manier denken: niet halen maar brengen. En voor onze klant werden we ook uniek, we waren niet langer ‘een staalhandel’. Voor hen was het ook wennen: Zo moesten de goederenontvangers bij de klant bijvoorbeeld onze bakjes intern gaan distribueren.” 
Hoeveel klanten ondersteunen jullie nu in hun proces?
“We doen nu in Hapert met een tiental klanten de MetaalTotaal Service, in meer of mindere mate. Bij sommige nemen we het hele zaagproces over, daar is de zaagmachine verdwenen. Bij de rest leveren we alleen op maat aan, daar doen klanten zelf ook nog voorbewerking.” 
“Een klant waarvan we zien dat die evolueert naar onze MetaalTotaal Service, gaan we vanaf het begin al goed ondersteunen. Er zijn veel onzichtbare kosten in het begin, maar omdat we er zelf in vertrouwen dat we die terugverdienen pakken we dat meteen aan.”
“Het ondersteunen van lean werkt vooral goed bij middelgrote en grote bedrijven waar eigenaren met een visie zitten. Die kijken verder dan de kosten van materiaal, maar naar alle kosten. Ze beseffen dat ze zich moeten focussen op kernactiviteiten, en dankzij ons kunnen ze dat ook.” 
“We hebben nu zelfs een klant voor wie we zorgen dat kleine draai- en freesbewerkingen worden geregeld. Dat doen we niet zelf, dat besteden we uit: we willen niet concurreren met klanten. Maar deze klant wil één factuur, één vrachtwagen en één contactpersoon, en dat kan. Dat is volgens ons het volgende niveau van onze MetaalTotaal Service: totaalontzorging.

Chat

Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om onderstaande velden in te vullen om de chat te starten.

MCB is beschikbaar van 8:00 tot 20:00 uur 's avonds.

Chat nu